Ketelhuis transformatie

Het project was het ombouwen van een bestaande warmtekrachtcentrale (WKC) naar een High Efficiency Boilerhouse. Dit omvatte het ontmantelen en afvoeren van 3 gasturbines en 2 stoomketels, de installatie van 2 nieuwe stoomketels en de installatie van een thermische naverbrander met stoomopwekking.

Om de productie minimaal te onderbreken, moest alles in stappen gebeuren. RDG-engineering heeft bijgedragen in het uitwerken van al het leidingwerk.

Foto van warmtekrachtcentrale

Het bestaande ketelhuis werd met een 3D-scanner in kaart gebracht en omgezet in een puntenwolk. Omdat alles in korte tijd uitgevoerd moest worden en veel leidingen geprefabt moesten worden, werd er gekozen om met AutoCAD Plant3D te werken. Met dit programma worden de leidingen in 3D gemodelleerd en daarna eenvoudig getransformeerd naar een isometrische schets waarvan de prefab gemaakt kan worden.

Het was een complex ketelhuis met een ware spaghetti aan leidingen en apparatuur, maar met de puntenwolk konden wij de nieuwe leidingen met de bestaande leidingen coördineren.

LWM High Efficiency Boilerroom - ontwerp

Er werden ook diverse bordessen geplaatst voor de nieuwe installaties. Hiervoor hebben wij in Plant3D de ruwe lijnen opgezet en bepaald. Voor het beugelen van het leidingwerk hebben we met Plant3D het hulpstaal gemodelleerd en gecoördineerd.
Een groot deel van de installaties viel onder de wettelijke PED-norm.

Software gebruikt:
– AutoCAD Plant 3D
– Inventor
– Naviswork Manage
– ReCap 360

Ketelhuis ontwerp detail

Dit mooie project bestond uit het ontmantelen en afvoeren van 3 gasturbines en 2 stoomketels, de installatie van 2 nieuwe stoomketels en de installatie van een thermische naverbrander met stoomopwekking.

Heeft U een soortgelijk project waar we U mee van dienst kunnen zijn?