Snelle actie afdeling machinebouw

De machinebouw afdeling van RDG-engineering werd benaderd voor deze mooie & dringende klus.

Een leverancier van transportbanden en rollenbanen is als gevolg van verregaande standaardisatie in staat om – naast een goede prijs/kwaliteitverhouding – zeer korte levertijden te realiseren. Dit wilde men ook waarmaken voor een speciale opstelling. Het bedrijf wilde een combinatie van bufferplaatsen voor natte kunststof kratten realiseren, met daarbij een krattenopzetplaats en een systeem om de onderlinge afstand van de kratten te garanderen. Daartoe moesten er op een vloeroppervlak van 11 bij 2 meter dertig standaard transportbanden met een gezamenlijke lengte van 110 meter met daaronder een lekbak worden gemonteerd. Daarnaast had het bedrijf nog een aantal specifieke wensen. Zo wilde men RVS gebruiken en moest het geheel verrijdbaar zijn en in een zeecontainer kunnen worden geplaatst. Ook moesten kratten van verschillende afmetingen door elkaar kunnen worden getransporteerd.

Het bedrijf voorzag dat dit project de eigen engineeringafdeling dusdanig zwaar zou belasten dat de doorlooptijd van andere projecten in gevaar kon komen. Daarom besloot men contact op te nemen met RDG-engineering.

Machinebouw ontwerp voor verrijdbare transportbanden

Het verzoek was of wij op zeer korte termijn bij dit project zouden kunnen assisteren. Twee dagen later al werden we het eens over de opdracht. Een dag later – tijdens het weekend – werden de specificaties bijgesteld en op maandagochtend ging het project van start. Al binnen twee weken kon onze machinebouw afdeling een uitgewerkt voorstel aan de opdrachtgever voorleggen, een voorstel dat uiteindelijk leidde tot gedetailleerde fabricage- en montagetekeningen. Door onze praktische kijk op montage en laswerk vonden we voor elk vraagstuk een passende oplossing. Uiteindelijk werd het project snel, maatvast en in goede samenwerking met de opdrachtgever gerealiseerd.

(uiteraard stond niet het logo van RDG-engineering op de typeplaatjes)

Detail van Machinebouw ontwerp voor verrijdbare constructie met transportbanden

Dit was een intensieve engineeringklus waarvan het reguliere productieproces van de opdrachtgever geen hinder heeft ondervonden. Een project met een uitstekend eindresultaat dat voor herhaling vatbaar is.

Hulp nodig met uw volgende Machinebouw project?