Waarmaken van een koele belofte!

RDG-engineering heeft van BoTemp de vraag gekregen om te assisteren bij de verdere productontwikkeling van hun koelsystemen. De wensen zijn vooral gewichtsbesparing, kortere oplaadtijd en regelbaarheid.

“A cool green company” is een slogan van BoTemp in Oosterhout. BoTemp produceert koelsystemen voor de transport- en containerindustrie, gebaseerd op buizen met een unieke eutectische vulling. Deze buizen worden opgeladen middels een traditioneel koelsysteem of vloeibare stikstof, waarna containers meerdere dagen op de juiste lage temperatuur kunnen blijven.

De kennis die binnen RDG-engineering aanwezig is op het gebied van koeling, installatietechniek en apparatenbouw zijn een perfecte combinatie voor deze productontwikkeling. De ideeën die leefden binnen BoTemp waren heel divers waardoor we bij aanvang van de werkzaamheden veel zaken tegelijk hebben aangepakt. Na enkele weken zijn de speerpunten bepaald en zijn sommige concepten bewust naar achter geschoven in de tijdplanning.

sneeuw ter illustratie van productontwikkeling case study

Zaken waar we zoal aan gewerkt hebben zijn:

• Door toepassing van slimme, op maat gemaakte, aluminium profielen is zowel een verbetering van warmteoverdracht als een gewichtsbesparing in gang gezet.
• Voor leidingverbindingen zijn oplossingen gezocht in verlijmen, lassen en knelfittingen.
• Opstellingen voor verrijdbare Chargers zijn conceptueel opgezet.
• Voor inpassing van de koelsystemen in bestelauto’s zijn offertetekeningen gemaakt.
• Voor een mobiele regelbare koudeaccu zijn globale ideeën uitgewerkt tot maakbare concepten.

Door een goede samenwerking met meerdere betrokken partijen, hebben we in een relatief korte tijd veel ideeën zodanig uitgewerkt dat we nu richting productietekeningen gaan. Recent zijn op een klantendag van BoTemp, de eerste prototypes enthousiast ontvangen door hun (potentiele) opdrachtgevers.

Zowel bij BoTemp als bij RDG-engineering zitten een aantal enthousiaste mensen die nog veel uitdagingen zien welke ook commercieel aantrekkelijk zijn.

Ontwerp voor prototype voor BoTemp

RDG-engineering helpt mee om de koele belofte van BoTemp waar te maken!

Kan RDG-engineering u ook helpen?